Purjehduskausi 2022

Purjehduskausi 2022 on pian ovella ja jäätkin sulaa jo silmissä kevätauringon paisteessa. Nyt onkin oiva aika suunnitella kevään ja kesän aktiviteetteja varaamalla itselle vaikkapa purjehduskurssi, tai järjestämällä yritykselle tai omalle porukalle räätälöity charter-purjehdus!

Alta löydät tarkempaa tietoa purjehdusmahdollisuuksistamme. Tsekkaa erityisesti entistä kattavampi retkikurssien tarjontamme sekä verkkokaupan kirjauutuudet.

Tehdään tästä yhdessä ikimuistoinen purjehduskausi 2022!

Purjehduskurssit

iltapurjehdus

Aloita kanssamme elämänmittainen matka purjehduksen ihmeelliseen maailmaan!

Rad Sailsin purjehduskausi 2022 tarjoaa jälleen laajan kattauksen käytännön purjehduskursseja aina alkeistasolta vaativampaan kipparoinnin harjoitteluun.
 

Purjehtijakurssi on kattava aloittelijoille suunnattu hands-on -kurssi, jolla opitaan ja harjoitellaan purjehduksen perusasioita. Purjehtijakurssille ei ole esitietovaatimuksia.

Saaristopäällikkökurssi on tarkoitettu purjehduksen perusteet jo osaaville ja jonkun verran purjehdusta harrastaneille. Kurssin tarkoituksena on opetella ja harjoitella veneen päällikkönä toimimista.

Purjehduskausi 2022 on kiinnostanut jo monia ja kurssimme ovat olleet suosittuja. Touko-kesäkuun ryhmiin Helsingissä on tarjolla vielä jotain paikkoja ja mahdollisesti saamme vielä jonkin lisäryhmänkin. Varmistathan paikkasi pian!

Näiden lisäksi olemme lisänneet tarjolle retkimuotoisia kursseja keskikesälle. Retkikurssin ideana on purjehtia tietty reitti kurssin aikana ja asua veneessä kurssiryhmän kanssa. Retkikurssilla päästään näin ollen matkapurjehduksen ytimeen näkemällä parhaiten upeaa saaristoa ja rannikkoamme sympaattisine satamineen samalla purjehdusta oppien.

Kurssit koostuvat sekä teoriaosasta (2 x 4 h webinaari) sekä käytännön ryhmästä (min. 24 h), jotka myydään erikseen. Purjehtijakurssista voit lukea lisää klikkaamalla tästä, ja Saaristopäällikkökurssista klikkaamalla tästä.

Kurssiryhmien tarkat ajankohdat, hinnat ja saatavuustilanteen sekä ilmoittautumisen löydät suoraan verkkokaupastamme klikkaamalla tästä tai alla olevasta napista. Muista varata myös teoriaopetus käytännön ryhmän lisäksi sekä suosittelemamme kurssioppaat. Nämä kaikki löydät verkkokaupasta.

Tervetuloa kursseille! 🙂

Charter- ja tilauspurjehdus omalle porukallesi

iltapurjehdus

Kaipaatko virkistäytymistä omalla yritys- tai kaveriporukallasi ? Charter-purjehdus eli tilauspurjehdus on juuri teidän tarpeiden mukaan räätälöity kokonaisuus, jonka keskiössä ovat merellinen aktiviteetti ja yhdessäolo.

Purjehduskausi 2022 starttaa pian ja nyt onkin paras aika varmistaa merellinen aktiviteetti porukallenne alkukesälle!

Tilauspurjehdus on oikea ratkaisu, jos haluatte nauttia purjehduksesta omalla porukalla ja teille parhaiten sopivassa aikataulussa. Se on erinomainen vaihtoehto aktiviteetiksi työporukan virkistyspäivälle, tyky-päivälle tai vaikkapa polttariporukalle. Tilauspurjehduksista ja esimerkkipaketeista voit lukea tarkemmin klikkaamalla tästä.

Myös purjehduksen tavoitteellisempi harjoittelu ja purjehdusopetuksen järjestäminen onnistuvat mainiosti räätälöidysti omalle porukallenne, jos vaikkapa Rad Sailsin yleiset purjehduskurssit eivät suoraan sovi tarpeisiinne tai aikatauluihinne.

Tilauspurjehduksista annamme aina erillisen tarjouksen tarpeidenne mukaan, joten kysy tarjousta info@radsails.fi ja kerro viestissäsi lyhyesti minkälaisesta purjehduksesta olisit kiinnostunut ja mihin ajankohtaan.

Alkukesän purjehdukset varataan nyt – tehdään teille unohtumaton päivä!

Navigointi 2 -verkkokurssi

Navigointikurssi Navigointi 1

Järjestimme Navigointi 2 -kurssin webinaarina helmikuussa 2022, ja tarjoamme nyt kurssin suorittamista omatoimisesti webinaarin pohjalta. Kurssin jälkeen voit tehdä kauttamme myös verkkotentin ja saada tutkintotodistuksen.

Navigointi 2 on vuorovesiasioita ja ulkomaan veneilyä käsittelevä jatkokurssi Navigointi 1 -kurssille. Kurssilla käsitellään erityisesti Itämerta ulommas suuntaavaan veneilijän kannalta keskeisiä tietoja ja taitoja, kuten reittisuunnittelua ja navigointia avomerellä sekä erityispiirteitä ulkomailla veneilyyn.

Ennen kuin purjehduskausi 2022 pääsee käyntiin, ehtii vielä sopivasti syventää navigointitaitoja ja teoriaosaamista Navigointi 2 -kurssilla. Tarjoamme helmikuussa 2022 pidetyn webinaarikurssin tallenteet sekä niihin liittyvät tehtävät ja tehtävien oheismateriaalit verkkokurssina. Voit näin ollen katsoa tallenteet ja tehdä harjoitustehtäviä vapaasti oman aikataulusi mukaan.

Tehtyäsi kurssin osa-alueet voit ostaa kauttamme verkkotentin, jonka hyväksytysti suorittamalla saat Navigointi 2 -tutkintotodistuksen.

Navigointi 2 -kurssista voit lukea tarkemmin klikkaamalla tästäKansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa haettaessa hyväksytysti suoritettu Navigointi 2 -tutkinto käy suoraan osoituksena riittävästä navigointiosaamisesta.

Esitietovaatimuksena Navigointi 2 -tutkinnon suorittamiselle on hyväksytysti suoritettu Navigointi 1 tai vastaavan tason navigointitutkinto, kuten Saaristolaivuri. Navigointi 2 -kurssi ja tutkinto ovat Suomen Navigoinninopettajien (SNOP) järjestelmän mukaisia ja vastaavat kelpoisuudeltaan Suomen Navigaatioliiton Rannikkolaivurin tasoa.

Kurssin suorittaaksesi tarvitset lisäksi Navigointi 2 –kurssikirjan ja -kartan sekä astelevyn ja harpin, jotka saat tilattua verkkokaupastamme postitettuna suoraan kotiisi.

Osta kurssi ja tentti sekä oheismateriaalit verkkokaupastamme klikkaamalla napista alla!

Kirjauutuuksia verkkokaupassa

Olemme laajentaneet verkkokauppamme tarjontaa parilla mielenkiintoisella kirjauutuudella. Voit nyt ostaa kauttamme Ivar Dedekamin ja Jaakko Saatsin suositut Purjeveneen toiminta, vakavuus ja suoritusarvot (ent. Purjeiden ja rikin säätö) sekä Veneilytaito -kirjat.

Katso lisätiedot alta ja tilaa postitettuna suoraan kotiisi!

Purjeveneen toiminta, vakavuus ja suoritusarvot -kirja on kattava tietopaketti purjeveneen toiminnasta aina detaljitasolle asti. Kirja antaa syventävän käsityksen veneen ja purjeiden toimintaperiaatteista, säädöistä ja vinkeistä, joiden avulla kaiken tasoiset purjehtijat voivat saada veneestä ja purjehduksesta entistä enemmän irti.

Sopii hyvin esim. purjehtija- ja saaristopäällikkökurssien jälkeiseksi jatkolukemiseksi, aktiivipurjehtijoille ja oman veneen suorituskyvyn parantamisesta kiinnostuneille.

Sisällöltään kirja koostuu seuraavista aihealueista:

 • Purjeveneen toiminta
 • Veneen rakenne
 • Purjeiden toiminnan perusteet
 • Peruspurjeiden, keulapurjeen ja isopurjeen säädöt
 • Erilaiset myötätuulipurjeet ja niiden käyttö
 • Purjeveneen vakavuus ja erilaiset runkomuodot
 • Purjeveneen suoritusarvot ja niiden vaikutus erilaisissa olosuhteissa
 • Rikin asennus ja säädöt

Kirjassa on 144 sivua ja yli 250 kuvaa, joiden avulla asiat on havainnollistettu helposti ymmärrettäviksi. Kirja on uusittu ja täydennetty versio aiemmin julkaistusta teoksesta ”Purjeiden ja rikin säätö”. Kirja toimitetaan postitse oston yhteydessä antamaasi osoitteeseen.

Veneilytaito -kirja on havainnollisesti kuvitettu tietopaketti käytännön veneilytaidoista purje- ja moottoriveneilijöille.

Kirja sisältää seuraavat aihealueet:

 • Köysien käsittely
 • Veneen hallinta ja käsittely erilaisissa satamaolosuhteissa, myös Välimeri
 • Erilaiset ankkurointitekniikat, myös Välimeri

Kirja sopii hyvin kaikille veneilijöille ja tarjoaa tiedot veneilyn perustaitojen opetteluun ja ylläpitoon.

Kirjassa on 95 sivua ja 150 kuvaa, joiden avulla asiat on havainnollistettu helposti ymmärrettäviksi. Kirja toimitetaan postitse oston yhteydessä antamaasi osoitteeseen.

auringonlasku luonnonsatama

Me Rad Sailsilla seuraamme tarkasti sekä Ukrainan tilanteen että koronatilanteen kehittymistä kevään aikana. Tällä hetkellä näillä ei ole vaikutusta kesän purjehdustoimintaan, mutta olemme valppaina ja tiedotamme tarvittaessa mahdollisista muutoksista.

Sillä välin annamme täyden tukemme Ukrainalle ja toivomme luonnollisesti tilanteen pikaista rauhanomaista ratkaisua. #standwithukraine

Aurinkoista kevättä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *