Pimeänavigointikurssi

Pimeänavigointi valaistujen merimerkkien ja alusten navigointivalojen avulla on varsin erilaista kuin navigointi merikortilla päiväsaikaan ja siksi on tärkeää harjoitella pimeällä navigointia myös, vaikkei sitä kovin usein tarvitsisikaan. Radin pimeänavigointikurssi auttaa tässä hyvin alkuun. Edellytyksenä pimeänavigointiin on valaistujen merimerkkien tunnistaminen ja erottaminen toisistaan, eri alustyyppien ja niiden kulkusuuntien tunnistaminen sekä reittisuunnittelun osaaminen. Lisäksi tarvitaan käytännön harjoittelua pimeässä. Rad Sailsin pimeänavigointikurssi yhdistää nämä osa-alueet toisiinsa.

Pimeänavigointikurssi

Kurssin sisältö ja esitiedot

Kurssin alussa kerrataan valokoodit ja opastetaan reittisuunnittelua. Sen jälkeen harjoitellaan reittisuunnittelua ja pimeässä navigointia. Jokainen kurssilainen pääsee kahtena iltana navigoimaan itse suunnittelemansa reitin. Käytännön osuudet suoritetaan Helsingin saaristossa. Alue sopii erinomaisesti pimeänavigoinnin harjoitteluun koska valaistuja väyliä ja merimerkkejä on paljon. Tällöin korostuu oikeiden merimerkkien löytäminen ja reittisuunnittelu.

Kurssin esitietoina suositellaan Navigointi 1 tai Saaristonavigointikurssin suorittamista.

Aikataulu - pimeänavigointikurssi

Ensimmäinen ilta

  • klo 17-19 valotunnusten kertaus ja reittisuunnittelun opetusta
  • klo 19-20 reittisuunnittelutehtävä
  • klo 20-23 navigoidaan suunniteltuja reittejä

Toinen ilta

  • klo 19-20 reittisuunnittelutehtävä
  • klo 20-23 navigoidaan suunniteltuja reittejä

Tällä hetkellä Radin kalenterissa ei ole pimeänavigointikurssia mutta sellainen järjestetään viimeistään 2019 syksyllä. Jos haluaisit kurssin aikaisemmin voit ottaa yhteyttä info@radsails.fi tai alla olevalla lomakkeella.

Muun ajankohtaisen kurssitarjonnan ja vapaat paikat voit tarkistaa verkkokaupastamme.