Pimeänavigointikurssi

Pimeänavigointi valaistujen merimerkkien ja alusten navigointivalojen avulla on varsin erilaista kuin navigointi merikortilla päiväsaikaan. Siksi on tärkeää myös harjoitella pimeällä navigointia, vaikkei sitä kovin usein tarvitsisikaan. Radin pimeänavigointikurssilla saat hyvän ensituntuman käytännön pimeänavigointiin.

Kurssi koostuu kahden illan käytännön harjoittelusta sekä lyhyestä teorian kertauksesta ensimmäisenä iltana. Tarkemman aikataulun ja ohjelman löydät alta.

Tervetuloa kurssille!

Pimeänavigointikurssi

Kurssin sisältö ja esitiedot

Kurssin alussa kerrataan pimeänavigointiin liittyvät erityispiirteet, kuten merenkulkulaitteiden valotunnukset ja reittisuunnittelum periaatteet. Sen jälkeen harjoitellaan reittisuunnittelua ja pimeässä navigointia. Jokainen kurssilainen pääsee kahtena iltana navigoimaan itse suunnittelemansa reitin. Käytännön osuudet suoritetaan Helsingin saaristossa. Alue sopii erinomaisesti pimeänavigoinnin harjoitteluun, koska valaistuja väyliä ja merimerkkejä on paljon. Navigointiajo suoritetaan purjeveneellä pääasiassa moottorivoimin.

Kurssin esitietoina suositellaan Navigointi 1 tai Saaristonavigointikurssin suorittamista, sillä kyseessä on tiivis kurssi ja aikaa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon käytännön harjoitteluun, jolloin navigoinnin perusteiden kertaamiseen ei jää aikaa.

Ohjelma ja materiaalit

Ensimmäinen ilta

  • Tiivis teoriaosuus pimeänavigointiin liittyvistä asioista
  • Reittisuunnitelmien laadinta
  • Suunniteltujen reittien ajo pimeällä

Toinen ilta

  • Reittisuunnitelmien laadinta
  • Suunniteltujen reittien ajo pimeällä
  • Loppukeskustelu ja palaute

Kurssimateriaalina toimii Navigointi 1 -kurssin harjoituskartta, jota käytetään reittisuunnitelmien tekoon. Kartan voit ostaa kätevästi verkkokaupastamme ilmoittautumisen yhteydessä: HARJOITUSKARTTA

Harjoituskartta kattaa Helsingin edustan, joten voit halutessasi käyttää harjoituskartan sijaan myös omaa Helsingin edustan merikorttia. Kaikilla kurssille osallistuvilla tulee olla joko oma harjoituskartta tai muu Helsingin edustan merikortti. Tilatessasi kartan verkkokaupastamme, toimitamme sen suoraan paikan päälle kurssin ensimmäiselle illalle.

Pimeänavigoinnin teoriaa on käsitelty mm. Navigointi 1 -kurssin oppikirjassa, jonka voit myös halutessasi tilata verkkokaupastamme: NAVIGOINTI 1 -KIRJA

Ilmoittautuminen

Kurssin hinta on 170 €/hlö (sis. alv.). Lisäksi voit hankkia harjoituskartan verkkokaupastamme hintaan 8 € (sis. alv.). Kurssiryhmässä on max. 5 kurssilaista.

Tarkemmat ajankohdat ja ilmoittautuminen löytyvät täältä: ILMOITTAUTUMINEN

Jos haluaisit esim. oman kurssiryhmän muuna ajankohtana, voit ottaa yhteyttä info@radsails.fi.

Muun ajankohtaisen kurssitarjonnan ja vapaat paikat voit tarkistaa verkkokaupastamme.