Purjehduskurssit

Rad Sailsin purjehduskurssit koostuvat Poryn auktorisoimista purjehtijakursseista ja saaristopäällikkökursseista. Tilauksesta järjestämme myös Johdatus purjehdukseen -kursseja ja ryhmille tarpeen mukaan räätälöityjä kursseja.

Poryn kurssien lisäksi tarjoamme kisagastikurssia köliveneillä kisaamisesta kiinnostuneille. Vuoden 2019 uutuutena meillä on pimeänavigointikurssi ja Turussa järjestettävät Purjehtija- ja Saaristöpäällikkökurssit. Rad Sailsin purjehduskursseja on mahdollista suorittaa myös Välimerellä ja Karibialla.

Olemme saaneet varsin hyvää palautetta järjestämistämme kursseista 🙂 Alla otoksia vuoden 2018 kurssipalautteesta:

Yleisarvosana kurssista:4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)
Millainen fiilis kurssilla oli:4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)
Opettajien ammattitaito:4.9 out of 5 stars (4,9 / 5)
Opetuksen laatu:4.8 out of 5 stars (4,8 / 5)

Pyrimme jatkuvasti parantamaan opetustamme ja kurssisisältöjä saamamme palautteen perusteella.

Rad Sails on Purjehduksen Opettajat ry:n (Pory) auktorisoima purjehduskoulu. Poryn koulutusjärjestelmä on Traficomin (ent. Trafi) auktorisoima.

Purjehduskurssit aloittelijoille

Purjehtijakurssi (32h) ja Johdatus purjehdukseen (8-12h) ovat aloittelijoille suunnattuja kursseja, eikä niihin osallistumiselle ole esitietovaatimuksia. Johdatus purjehdukseen -kurssilla pääset kokeilemaan purjehdusta ja opit perusasioita purjehduksesta. Purjehtijakurssin tavoitteena on opetella purjehduksen perusteet niin, että kurssin käyneellä henkilöllä on valmiudet toimia köliveneen miehistön jäsenenä. Lisätietoa, purjehtijakurssien aikataulut ja hinnat löydät purjehtijakurssien sivulta.

Purjehduskurssit kokeneemmille

Saaristopäällikkökurssi (32h) on tarkoitettu purjehduksen perusteet jo osaaville ja jonkun verran purjehdusta harrastaneille. Kurssin tarkoituksena on opetella ja harjoitella veneen päällikkyyttä. Kurssi soveltuu erinomaisesti esim. ensimmäistä purjevenettään hankkiville tai muuten purjeveneen kipparoinnista kiinnostuneille. Saaristopäällikökurssin aikataulut, hinnat ja lisätietoja löydät saaristopäällikkökurssin sivulta.

Kisagastikurssi (19h) on uusi kurssi köliveneillä kisaamisesta kiinnostuneille. Rad Sailsin ensimmäiset Kisagastikurssit järjestettiin 2018. Esitietoina tulisi osata perusmanööverit purjehduksessa: venda, jiippi, purjeiden nosto ja lasku. Esimerkiksi hyväksystysti suoritettu purjehtijakurssi ja/tai aktiivinen purjehtiminen lomapurjehduksilla antaa riittävät valmiudet kisagastikurssille osallistumiseen. Aikataulut, hinnat ja lisätietoja löydät kisagastikurssin sivulta.

Rannikkopäällikkökurssia emme järjestä kaudella 2019, mutta sekin on tulossa mukaan kurssitarjontaan tulevilla kausilla.

Pimeänavigoitikurssi

Pimeänavigointikurssi (n. 10h) ei ole varsinaisesti purjehduskurssi vaan käytännön navigointikurssi. Muut navigointikurssimme Navigointi 1 ja Navigointi 2 ovatluokkahuoneessa suoritettavia teoriakursseja. Pimeänavigointikurssilla harjoitellaan pimeällä purjehtimista ja navigointia, joten sen käytännön toteutus on samankaltainen kuin purjehduskursseissa. Lisätietoja pimeänavigointikurssista löydät pimeänavigointikurssin sivulta.

Miten pääsen kurssille?

Rad Sailsin verkkokaupasta näet ajantasaisen tilanteen purjehduskurssien vapaista paikoista ja voit ilmoittautua kurssille. Jos sopivaa ajankohtaa/kurssia ei löydy, voit ottaa yhteyttä info@radsails.fi tai 044 344 8002 ja kysyä suunnitteilla olevista kursseista.