Saaristopäällikkökurssi

Saaristopäällikkökurssi on tarkoitettu purjehduksen perusteet jo osaavalle kipparoinnista kiinnostuneelle purjehtijalle. Vaikka kurssilla käydään myös perusasiat läpi, on kurssin painotus paljolti kipparoinnin harjoittelussa, erilaisissa rantautumisissa ja navigoinnissa. Kurssi sisältää käytännönharjoittelua veneellä vähintään 24h ja lisäksi teoriaopetusta 8h. Käytännönosuus veneellä suoritetaan neljän saaristopäällikköoppilaan ryhmissä, tai vaihtoehtoisesti venessä on yksi saaristopäällikkökurssilainen ja kolme purjehtijakurssilaista. Pidämme kurssit usein retkikursseina siten että la-su yö vietetään saaressa. Kurssiveneet yöpyvät samassa saaressa, joten pääsemme viettämään iltaa yhdessä. Grillaus ja sauna kuuluvat usein ohjelmaan. Etukäteen sovittaessa on myös mahdollista päästä maihin la-su yöksi.

Ennen saaristopäällikkökurssille osallistumista on suositeltavaa suorittaa Navigointi 1 tai Saaristolaivurikurssi. Näin navigointiopetuksessa on edellytykset päästä tavoitellulle tasolle kurssin aikana.

Rad Sailsin saaristopäällikkökursseja järjestetään Helsingissä ja Turussa. Lisäksi järjestämme mahdollisuuksien mukaan myös retkikursseja esim. Hanko-Helsinki. Kurssien ajankohdat ja paikat löydät verkkokaupastamme (linkki sivun lopussa).

Oppimateriaali

Saaristopäällikkökurssin oppimateriaalina toimii Poryn uusi kirja Purjeveneen päälliköksi (2019). Kysessä on monipuolinen opas aloittelevalle kipparille ja suosittelemme lämpimästi sen hankkimista.  Kirja on saatavissa verkkokaupastamme keväällä 2019.

Kurssin sisältö

1. Valmistautuminen merelle
  2. Kansityöskentely
  3. Veneenkäsittely koneajossa
  4. Veneenkäsittely purjein
  5. Navigointi
  6. Meriteiden säännöt
  7. Sääoppi
  8. Huolto- ja korjaustoimenpiteet
  9. Veneen muonittaminen ja varustaminen
  10. Hätätilanteet
  11. Matkanteko ja kyvykkyys kipparina

Ilmoittautuminen saaristopäällikkökurssille

Saaristopäällikkökurssin hinta on 460-495€ (sis. ALV) rippuen kurssin pituudesta. Verkkokaupassa maksetaan varausmaksu 50€, ja loppusummasta lähetämme erillisen laskun myöhemmin.

Minimiosallistujamäärä kunkin kurssin toteutumiselle on 3 hlö. Vuonna 2018 kaikki kurssimme toteutuivat ja olivat lähes poikkeuksetta loppuunmyyty. Koska purjehtija on viime kädessä luonnon armoilla, varaamme oikeuden muuttaa kurssin ajankohtaa tarvittaessa (mm. epäsuotuisten sääolosuhteiden vuoksi).

Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu kurssille verkkokaupassamme oheisen linkin kautta!