Purjehtijakurssi

Purjehtijakurssi on tarkoitettu purjehdusta aloitteleville eikä osallistumiselle ole esitietovaatimuksia. Sisältö painottuu käytännön harjoitteluun veneellä, jota on yhteensä 24h. Sen lisäksi teoriaopetusta on 8h. Kurssi antaa valmiudet toimia purjeveneen miehistön jäsenenä. Teoriaopetus on yhteinen kaikille ryhmille. Käytännönosuus veneellä suoritetaan 4 hengen ryhmissä. Rad Sailsin kursseilla veneessä on yleensä 2 kouluttajaa, joten opetusta voidaan antaa hyvin yksilöllisesti. Pidämme kurssit usein retkikursseina siten, että la-su yö vietetään saaressa. Kurssiveneet yöpyvät samassa saaressa, joten pääsemme viettämään iltaa yhdessä. Grillaus ja sauna kuuluvat usein ohjelmaan. Etukäteen sovittaessa on myös mahdollista päästä maihin la-su yöksi.

Rad Sailsin purjehtijakursseja järjestetään Helsingissä ja Turussa. Lisäksi järjestämme mahdollisuuksien mukaan myös retkikursseja esim. Hanko-Helsinki. Kurssien ajankohdat ja paikat löydät verkkokaupastamme (linkki sivun lopussa).

Purjehtijakurssin sisältö:

 1. Purjehdussanaston veneen osien, rikin ja purjeiden tuntemus
 2. Köysien käsittely ja solmut
 3. Purjeiden käsittely
 4. Lähdöt ja rantautumiset
 5. Veneen ohjaaminen ja purjehdus
 6. Meriteiden säännöt
 7. Sääoppi
 8. Henkilökohtaiset turvavarusteet ja hätävarusteet
 9. Tulipalon ennaltaehkäisy ja sammutus
 10. Mies yli laidan tilanteet (MOB)
 11. Veneilytavat
 12. Osallistuminen yleisiin jokapäiväisiin tehtäviin sekä kannella että sisällä
Rantautuminen
Purjehduskurssilla

Esimerkki kurssiaikataulusta:

 1. arki-ilta klo 16:30-20:30 teoriaopetusta (4h)
 2. arki-ilta klo 16.30-20.30 teoriaopetusta (4h)
 3. arki-ilta klo 17-21 opetusta veneellä (4h)
 4. arki-ilta klo 17-21 opetusta veneellä (4h)
 5. lauantai klo 10-18 opetusta veneellä (8h), yöpyminen saaressa la-su
 6. sunnuntai klo 10-18  opetusta veneellä (8h)

Kurssimateriaalina toimii Poryn Purjehtimaan opas. Voit ostaa sen verkkokaupastamme. Hyväksytystä kurssisuorituksesta saat myös todistuksen kurssin jälkeen.

Ilmoittautuminen purjehtijakurssille

Purjehtijakurssin hinta on 450-495€ (sis. ALV) rippuen kurssin pituudesta. Verkkokaupassa maksetaan varausmaksu 50€, ja loppusummasta lähetämme erillisen laskun myöhemmin.

Minimiosallistujamäärä kunkin kurssin toteutumiselle on 3 hlö. Koska purjehtija on viime kädessä luonnon armoilla, varaamme oikeuden muuttaa kurssin ajankohtaa tarvittaessa (mm. epäsuotuisten sääolosuhteiden vuoksi).

Katso tarkemmat ajankohdat ja ilmoittaudu kurssille verkkokaupassamme oheisen linkin kautta!