Navigointi 1

NAVIGOINTI 1 (Sisävedet ja Itämeri) on Suomen Navigoinnin Opettajat ry:n (SNOP) auktorisoima perustason teoriakurssi navigointiin. Kurssilla käsitellään veneilijän kannalta keskeisiä tietoja ja taitoja, kuten

* Venettä koskevia määräyksiä
* Kuljettajaa koskevia määräyksiä
* Turvallisuutta vesillä
* Karttanavigointi: paperikartat ja elektroninen navigointi
* Kompassioppi
* Meriteiden sääntöjä (mm. väistämissäännöt ja alusten kulkuvalot)
* Viitoitus ja muut merenkulun turvalaitteet

Navigointi 1 Saaristolaivuri / Saaristolaivurin tutkinto / Saaristolaivuritentti

Rad Sails järjestää Navigointi 1 -kurssit webinaarina talvikaudella, katso tulevat kurssit ja ilmoittaudu verkkokaupassamme klikkaamalla alta

Tentti ja todistus

Kurssin jälkeen on mahdollista suorittaa tentti. Jos et pääse kurssille voit myös opiskella kurssisisällöt itsenäisesti ja osallistua pelkkään tenttiin. Hyväksytystä tentistä saat todistuksen josta on hyötyä esimerkiksi Kansainvälistä Huviveneen Kuljettajankirjaa hankittaessa. Suomen Navigoinnin Opettajien (SNOP) kurssijärjestelmä on Traficomin auktorisoima ja kaikilla Rad Sailsin navigoinnin opettajilla onSNOPin auktorisointi.

Rad Sails tarjoaa mahdollisuuden suorittaa SNOPin tentti verkkotenttinä itsellesi sopivan aikaan. Voit ostaa tentin verkkokaupastamme.

Kenelle?

Kurssi on hyödyllinen etenkin veneilyharrastusta aloitteleville mutta myös kokeneemmillekin veneilijöille jotka haluavat vahvistaa osaamistaan. Riittävä navigoinnin osaaminen on perusedellytys vesillä liikkumiseen. Vaikka Suomessa ei vaaditakaan vesiliikenteessä ”ajokorttia” pienemmillä aluksilla niin laki edellyttää silti kuljettajalta riittäviä taitoja. Uusi vesiliikennelaki tuli voimaan kesäkuussa 2020 ja päällikön vastuut ovat lain puitteissa nyt entistä selkeämmät myös huvivenepuolella.

Materiaalit

Kurssilla tarvitset Navigointi 1 -kurssikirjan, harjoituskartan sekä karttatyöskentelyyn harpin ja astelevyn tai kurssiplotterin. Navigoinnissa käytettävä astelevy on hieman erilainen kuin normaali astelevy koska asteet on ilmoitettu molempiin suuntiin.

Radin verkkokaupasta voit ostaa NAVIGOINTI 1 –kurssikirjan sekä harjoituskartan. Kurssikirja ja kartta toimitetaan postitse. Verkkokaupasta voit ostaa myös harpin ja astelevyn karttatyöskentelyä varten.

Muut navigointikurssit

Navigointi 1 -kurssilla käsiteltävät asiat soveltuvat Suomen sisävesillä ja Itämerellä purjehtimiseen. Jatkokurssilla Navigointi 2 (Vuorovesialueet) käsitellään vuorovesialueilla ja ulkomailla purjehtimista. Navigointi 3 (Valtameret) -kurssilla opetellaan tähtiteteellistä navigointia.

Entä Saaristolaivurikurssi, Rannikkolaivurikurssi ja Avomerilaivurikurssi? Laivurikurssit ovat Suomen Navigaatioliiton auktorisoimia kursseja ja sisällöltään ne ovat paljolti vastaavia SNOPIn kurssien kanssa.