Kisagastikurssi

Jos matkapurjehdus alkaa kyllästyttää, kaipaat lisää actionia purjehdukseen tai haluat kehittyä taitavaksi kilpapurjehtijaksi, on Radin Kisagastikurssi juuri Sinua varten.

Kurssin tavoitteena on saavuttaa perustiedot ja valmiudet osallistua köliveneen miehistöön purjehduskilpailussa. Tarkoituksena on tarjota ensikosketus kilpapurjehdukseen ja antaa valmiudet henkilökohtaisten tietojen ja taitojen kehittämiseen kurssin jälkeen mm. kilpailuihin osallistumalla.

Sisältö rajautuu gastin tehtäviin, joten kurssilla ei perehdytä kipparointiin, veneen ohjaamiseen, taktikointiin tai navigointiin, jotka kuuluvat yleensä kilpapurjehduksessa kipparin tai kokeneimpien miehistönjäsenten tehtäviin. Kurssilla ei myöskään harjoitella erityisesti asioita, jotka eivät suoranaisesti liity kilpapurjehdukseen, kuten erilaiset rantautumiset tai ankkurointi.

Osallistuaksesi kurssille Sinulla tulisi olla jonkin verran purjehduskokemusta. Kurssilla ei opeteta purjehduksen perusmanöövereitä alkeista lähtien, eli perustason tiedot ja taidot kuten venda, jiippi, purjeiden nosto ja lasku tulisi olla hallussa ennen kurssille osallistumista. Esimerkiksi hyväksystysti suoritettu purjehtijakurssi ja/tai aktiivinen purjehtiminen lomapurjehduksilla antaa riittävät valmiudet kisagastikurssille osallistumiseen. Ilmoittautumisen yhteydessä voit kuvata lyhyesti aiempaa purjehduskokemustasi ja -taitojasi.

Kurssi muodostuu yhdestä teoriaillasta (2 h) ja neljästä käytännön harjoituskerrasta veneellä (á 4-5 h). Kurssin kokonaiskesto on 19 h.

Veneessä on aina kaksi kouluttajaa, ja kouluttajina toimivat Radin purjehduskouluttajien lisäksi kokeneet kilpapurjehtijat. Kurssiveneenä toimii s/y Hooligan (First 36.7).

Kurssi sisältää melko paljon fyysisiä suorituksia veneessä, joten kurssille osallistuvan suositellaan olevan perusterve. Kurssi on suunnattu ensisijaisesti aikuisille, mutta varsinaista ikärajaa kurssille osallistumiseen ei ole.

Ilmoittaudu mukaan alta Radin verkkokaupan kautta!

 

OHJELMA

Teoria: 2 h
– Kilpapurjehdustyypit
– Miehistön tehtävät purjehduskilpailussa

Harjoitus 1: 4 h
– Veneeseen tutustuminen
– Perusmanööverien kertaus
– Painonsiirrot ja hengaus

Harjotus 2: 4 h
– Spinaakkeri ja siihen liityvät manööverit

Harjoitus 3: 4 h
– Trimmaus
– Kilpailutilanteet; lähtö, merkinkierrot

Harjoituskilpailu: 5 h
– Osallistuminen KoPun tiistaikilpailuihin
– Opittujen taitojen soveltaminen aidossa kilpailutilanteessa

Kurssien ryhmät ja ajankohdat löydät verkkokaupastamme, jonne pääset klikkaamalla oheista painiketta: