Saaristolaivuritentti verkossa?

Navigointi 1 Saaristolaivuri / Saaristolaivurin tutkinto / Saaristolaivuritentti

Meiltä on kyselty Saaristolaivuritenttiä tänä keväänä jonkun verran, ja mieluiten vieläpä verkossa suoritettavaksi. Saaristolaivurin tutkinto verkossa ei ole mahdollinen. Tarjoamme Navigointi 1 kurssia ja tenttiä. Se on vastaava kurssi kuin Saaristolaivuri ja tentin pystyy tekemään verkossa. Voit ostaa tentin verkkokaupastamme.

Navigointi 1

Navigointi 1 on Suomen Navigoinnnin Opettajien (SNOP) kurssi. SNOP:illa on Traficomin auktorisointi ja SNOP:in todistukset kelpaavat siten Traficomille todistukseksi teoriaosaamisesta. Sisältö on pajolti vastaava kuin Navigaatioliiton Saaristolaivurikurssi mutta Navigointi 1 kurssi on uudempi. Navigointi 1 verkkotentin pystyt suorittamaan itsellesi sopivana aikana. Paperitentti on myös mahdollinen mutta emme järjestä niitä toistaiseksi korona-tilanteen takia. Pidämme Navigointi 1 kursseja webinaareina ja meille on tulossa myös Navigointi 1 verkkokurssi.  Lue lisää Navigointi 1 kurssista.

Saaristolaivurikurssi

Saaristolaivurikurssi on Suomen Navigaatioliiton kurssi. Navigaatioliitolla on myös Traficomin auktorisointi. Saaristolaivuritentti järjestetään valtakunnallisina tutkintopäivinä ja tällä hetkellä Saaristolaivuritentti verkossa ei ole mahdollinen, vaan tentit tehdään paikan päällä paperille. Tämä on aiheuttanut tänä keväänä ruuhkia Saaristolaivurin tutkinto tilaisuuksiin koska covid-19 aiheuttaa erityisjärjestelyjä tentteihin. Helsingissä Saaristolaivuritenttiä tarjoaa esimerkiksi Helsingin Navigaatioseura.

Voinko osallistua Navigointi 1 tenttiin jos olet suorittanut Saaristolaivurikurssin? Lyhyt vastaus: kyllä. Pitempi vastaus: tarvitset Navigointi 1 -harjoituskartan tentin suorittamiseen. Tämä on eri kartta kuin Carta Marina jota käytetään Saaristolaivurikurssilla. Navigointi 1 harjoituskartan voit tilata verkkokaupastamme. Sisältö kursseilla on niin paljolti vastaava että Navigointi 1 tentti on mahdollista suorittaa Saaristolaivurikurssin pohjalta.

Navigointi 1 tentti verkossa

Voit suorittaa Navigointi 1 tentin verkkotenttinä. Aloitettuasi sinulla on 2h 15 min aikaa suorittaa tentti. Tarvitset tehtäviin Navigonti 1-harjoituskartan ja navigointivälineet (harppi ja astelevy tai course plotter) sekä kännykän jolla otat kuvat karttatyöskentelystä ja laskuista tenttiympäristöön tallennusta varten. Navigointi 1 ja 2 tentit ovat myynnissä verkkokaupassamme. Ostoksen jälkeen saat tunnukset tenttiympäristään parin päivän sisällä. Sinulla on vuosi aikaa aloittaa tentin suorittaminen.

Vuokraveneenkuljettajankirja

Vuokraveneenkuljettajankirjaa varten tarvitset todistukset:

  • teoriaosaamisesta (Navigointi 1 tai Saaristolaivuri)
  • lakiosaamisesta (vuokraveneenkuljettajan lakitentti)
  • käytännön osaamisesta (esim. Saaristopäällikkötutkinto)
  • todistus ensiapukurssista
  • ajokortti tai lääkärintodistus

Edellä mainituista pystymme tarjoamaan Navigointi 1 tentin ja Saaristopäällikkötutkinnon. Meille on tulossa lähiviikkoina myös vuokraveneen kuljettajan lakitentti  myyntiin verkkotenttinä. Siitäkään emme toistaiseksi järjestä paperitenttejä. Koronatilanteen jossain vaiheessa helpottaessa voimme järjestää taas myös paperitenttejä.

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja

Kansainvälistä huviveneenkuljettajankirjaa varten tarvittavat todistukset:

  •  teoriaosaamisesta (Navigointi 2 tai Rannikkolaivuri)
  • käytännön osaamisesta (Saaristopäällikkötutkinto)
  • ajokortti tai lääkärintodistus

Meiltä voit ostaa myös Navigointi 2 verkkotentin. Lisötietoja Kansainvälisestä huviveneenkuljettajankirjasta.

Todistus käytännön osaamisesta

Järjestämme tutkintotilaisuuksia toukokuussa 2021. Voit suorittaa joko Saaristopäällikkötutkinnon tai Rannikkopäällikkötutkinnon. Lue lisää tutkinnoista. Tutkintoon pääset ilmoittatumaan tämän lomakkeen kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *